1 pachet aluat foetaj sau foi de placinta din comert
800g - 1kg branza dulce
4-5 linguri zahar(dupa gustul fiecaruia)
5 oua
stafide
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
1 ou+200ml smantana
1-2 linguri de gris(optional)
800g - 1kg branza dulce
4-5 linguri zahar(dupa gustul fiecaruia)
5 oua
stafide
esenta vanilie
coaja rasa de lamaie
1 ou+200ml smantana
1-2 linguri de gris(optional)
Branza,scursa bine, se amesteca cu ouale si zaharul. Apoi se adauga stafidele, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Daca este prea apoasa se poate pune o lingura, doua de gris.
Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, se toarna amestecul de branza, se niveleaza si se acopera cu cea de-a doua foaie. aceasta se inteapa din loc in loc si se portioneaza superficial.
Deasupra ungem generos cu oul batut cu smantana si dam la cuptorul preincalzit pana se aureste frumos.
Daca folosim foi de placinta, le impartim in doua sau trei si ungem pe fiecare cu unt topit.
Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, se toarna amestecul de branza, se niveleaza si se acopera cu cea de-a doua foaie. aceasta se inteapa din loc in loc si se portioneaza superficial.
Deasupra ungem generos cu oul batut cu smantana si dam la cuptorul preincalzit pana se aureste frumos.
Daca folosim foi de placinta, le impartim in doua sau trei si ungem pe fiecare cu unt topit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu