Persoane interesate

duminică, 28 februarie 2016

PRAJITURA CU MASCARPONE


Pentru blatul de cacao avem nevoie de: 
100g unt 
150g zahar 
2oua 
280g faina 
200 ml smantana dulce 
200 ml lapte 
3 linguri pline cu cacao de buna calitate 
o lingurita praf de copt 

Pentru crema de mascarpone avem nevoie de: 
400 g mascarpone 
200 g zahar 
2oua 
o lingura cu amidon 
esenta de vanilie

Pregatim intai compozitia de cacao. 
Untul, care este la temperatura camerei, se bate spuma si se da deoparte. 
Ouale se mixeaza bine cu zaharul, apoi adaugam cacaua si o incorporam foarte bine. 
Untul se adauga treptat,se amesteca foarte bine dupa fiecare lingura. Dupa aceea, alternand, punem laptele, smantana dulce si faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. 
Se omogenizeaza compozitia si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. 
Crema de mascarpone si esenta de vanilie se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga, unul cate unul, ouale si, la final, amidonul. 
Cu o lingura asezam gramajoare de mascarpone peste blatul de cacao. Amestecam usor, cu o furculita, cele doua compozitii si dam la cuptor(preincalzit la 180 grade), pentru aproximativ 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii. 
Se lasa prajitura sa se raceasca si se portioneaza cum doreste fiecare. 
Sa aveti pofta! 

http://nadiamiha.blogspot.com/2016/02/prajitura-cu-mascarpone.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu