Persoane interesate

joi, 16 iunie 2016

ARDEI UMPLUTI CU CARNE

     
     Sunt printre preferintele mele culinare...


     Ingrediente:
  • 10-12 ardei
  • 1 kg carne tocata
  • 150 g orez
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri faina

      Mod de preparare:

    Alegem 10-12 ardei frumosi, cat mai rotunzi.
    Taiem  cu un cutit capacelele, scoatem semintele si spalam ardeii bine, apoi ii lasam la scurs.
    Punem carnea tocata intr-un vas incapator, adaugam orezul curatat si bine spalat, cimbru, sare, piper,  boia, patrunjelul si mararul tocate marunt si omogenizam totul foarte bine.
    Umplem ardeii, ii astupam cu capacele de rosii si ii asezam, unul langa altul, intr-o cratita, in care turnam apa cat sa-i acopere. Punem si 2 frunzulite de dafin.
 
    Fierbem la foc mic, cu capac, timp de aproximativ o ora; se adauga apoi pasta de tomate, amestecata cu faina si diluata cu cateva linguri cu apa  si se mai lasa un sfert de ora la fiert. Daca doriti, ii puteti da la cuptor, ca sa scada sosul bine si sa se rumeneasca putin.
 

   Se servesc cu smantana.
   Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu