Persoane interesate

duminică, 19 iunie 2016

CIORBA DE POTROACE DE CURCAN CU ZEAMA DE VARZA

    
      O ciorbita delicioasa, buna dupa o noapte alba,,, :)

  
      Ingrediente:
  • 800g -1kg tacamuri de curcan
  • 2 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ţelină mică
  • 2 ardei grasi, rosu si verde
  • 1 /2 cutie rosii cuburi in bulion
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de orez
  • 1 legătură leuştean
  • 1l zeama de varza
  • cimbru
  •  sare
     Mod de preparare:

     Spalam si taiem, daca e nevoie, tacamurile si le punem la fiert in apa rece.
     Spumam si lasam sa fiarba bine carnea.
     Intre timp taiem legumele: ceapa marunt, ardeii fasii, iar morcovii si telina le razuim pe razatoarea cu ochiuri mari.
     Cand carnea este aproape fiarta, adaugam legumele si cimbrul.


     Dupa vreo 10 minute punem cartofii, taiati cuburi si orezul.
     Spre final, adaugam rosiile, lasam sa dea cateva clocote, apoi zeama de varza dupa gust.
     Mai lasam sa fiarba putin, potrivim gustul de sare (daca mai e cazul) si punem leusteanul tocat marunt.

 
     Servim cu ardei iute.
     Sa aveti pofta!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu