Bune la micul dejun, alaturi de o cana cu lapte...
Ingrediente:
- 3 oua
- 450 g faina
- 6 linguri zahar
- 1 plic praf de copt
- 450 ml lapte
- 4 lingurite ulei
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Amestecam faina cu praful de copt. Cu exceptia acestora, toate celelalte ingrediente le mixam. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam si faina, mixand la o viteza mai mica.
Turnam un polonic de aluat in centrul unei tigai neaderente. Focul trebuie sa fie moale. Nu miscam/rotim tigaia ca la clatitele clasice, aluatul se va intinde singur cat trebuie. In momentul in care obsrvam ca apar bule pe suprafata "clatitei", este semn ca trebuie sa o intoarcem.
Procedam astfel pana se termina aluatul.
Servim cu gem/dulceata, dar sunt o nebunie si cu Nutella.
Sa aveti pofta!
Ma bucur tare mult ca v-au placut! Cu drag!
RăspundețiȘtergere