Persoane interesate

vineri, 11 martie 2016

PANCAKES

Bune la micul dejun, alaturi de o cana cu lapte...
 
 
Ingrediente:
  • 3 oua
  • 450 g faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 450 ml lapte
  • 4 lingurite ulei
  • 1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare:
 
    Amestecam faina cu praful de copt. Cu exceptia acestora, toate celelalte ingrediente le mixam. Dupa ce s-au omogenizat, adaugam si faina, mixand la o viteza mai mica.
    Turnam un polonic de aluat in centrul unei tigai neaderente. Focul trebuie sa fie moale. Nu miscam/rotim tigaia ca la clatitele clasice, aluatul se va intinde singur cat trebuie. In momentul in care obsrvam ca apar bule pe suprafata "clatitei", este semn ca trebuie sa o intoarcem.



    Procedam astfel pana se termina aluatul.
    Servim cu gem/dulceata, dar sunt o nebunie si cu Nutella.
    Sa aveti pofta!
 
 

 
 

Un comentariu: