Persoane interesate

miercuri, 23 martie 2016

STRUDELE CU MERE

Foietaj de casa... hai ca nu-i greu de facut!!!!! :)

 
Ingrediente aluat
2 galbenusuri 
400 g faina 
140 g iaurt cu minim 3% grasime 
100 ml apa minerala 
un praf de sare 


 Ingrediente crema de unt: 

200g unt gras, cu 80% grasime, la temperatura camerei 
40 g faina 


 Ingrediente umplutura: 

1,5 kg mere 
4 linguri zahar 
2 linguri amidon 
scortisoara 


 Framantam ingredientele manual sau cu ajutorul unui robot de bucatarie pana obtinem un aluat neted, elastic. 

Crema de unt o preparam prin omogenizarea untului cu faina. 
Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, patrata, nu foarte subtire, potrivita ca si grosime, pe care o ungem uniform cu unt. 



Facem cate doua taieturi pe fiecare latura a foii, dar nu pana la capat. Incepem sa pliem aluatul prin suprapunerea colturilor opuse. 






 


Asezam "pachetul" obtinut cu partea spre care s-a facut plierea in jos, infoliem si dam la rece 30 minute.
Cu cea de-a doua foaie procedam la fel. 
Dupa jumatate de ora, scoatem aluatul, il asezam pe blatul de lucru uns cu ulei cu partea spre care s-a facut plierea in sus, intindem foaie si repetam identic pasii parcursi anterior. 
Dam din nou la rece pentru 30 minute. Daca sta mai mult, nu-i bai. Smile 
Pregatim si umplutura: merele se curata si se taie cubulete. Se calesc cu 4 linguri de zahar pana se inmoaie putin, se adauga amidonul si la final, scortisoara. Le lasam la racit. 
Intindem foile pe blatul uns cu ulei, portionam in patrate mai mari sau mai mici, pe care le umplem cu merele savuroase. 


Asezam strudelele in tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos. 


Sa aveti pofta! 


Aluatul este foarte bun, se desface-n foite si se lucreaza usor. De cand l-am descoperit, patiseria din coltul blocului m-a pierdut ca si client. Am preparat si pateuri cu branza, cu ciuperci, strudele cu branza dulce sau sarata, cu dovleac etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu