Persoane interesate

sâmbătă, 12 martie 2016

CIORBITA DE STEVIE


Primavara a venit, cel putin in calendar... Si, odata cu ea si minunatele verdeturi, izvor de sanatate si energie...



Ingrediente:
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras verde sau rosu
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina micuta
  • 4 legaturi stevie
  • 4 - 5 cartofi potriviti
  • 2 oua
  • 3 linguri orez
  • ulei, sare
  • 1 legatura leustean
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 l bors

Mod de preparare:

      Rupem stevia de pe nervuri, o spalam foarte bine, o oparim si o lasam deoparte. Zarzavatul se curata, se spala si se toaca, ceapa marunt, ardeiul fasiute, morcovul, pastarnacul si telina se dau prin razatoare. Cartofii se taie cuburi.
      Intr-o oala de 4 litri, punem ceapa la calit cu cateva linguri cu ulei, adaugam ardeiul, dupa 3-4 minute, morcovul si, ulterior telina si pastarnacul. Calim impreuna, apoi turnam putina apa calda  si lasam sa fiarba vreo 5 minute, dupa care adaugam cartofii si completam cu apa calda. Cand sunt fierti pe jumatate, punem si orezul, lasam sa fiarba, apoi adaugam stevia tocata.

      Dupa vreo 5 minute, punem borsul incalzit si batem ouale, pe care le turnam in oala in fir subtire.
      Adaugam pasta de tomate, mai dam in cateva clocote, potrivim de sare si presaram leusteanul tocat marunt.
      Servim ciorbita rece sau, in orice caz nu foarte calda, cu o ceapa rosie sparta alaturi. :)
      Sa aveti pofta!
 
      In varianta de post, excludem oul dintre ingrediente. Iarna, treaba se simplifica, daca am avut grija sa bagam cateva pachetele de stevie la congelator.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu