Persoane interesate

marți, 1 martie 2016

VARZA ACRA CALITA CU AFUMATURA


2 verze murate
afumatura (kaizer, bacon, ciolan, slaninuta, carne afumata etc,)
3 linguri ulei/untura
cimbru
piper
2 foi de dafin
pasta de tomate

Varza, spalata si scursa bine de zeama, se toaca fideluta.
Intr-o cratita, incingem uleiul si prajim usor afumatura portionata. Adaugam varza si amestecam cu grija, sa se imprieteneasca cu unsoarea, apoi punem si mirodeniile si cateva bucatele de slaninuta, ca...de...nu e sanatoasa, dar e foarte gustoasa.

 Turnam 2 cani cu apa si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand este aproape gata, se adauga si pasta de tomate si se omogenizeaza.

Dam varza la cuptor 20-30 minute sa se rumeneasca frumos.

Servim cu mamaliguta calda si cu-n ardei usturator.
Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu