600 g făină
2 ouă +1 galbenus
100 g zahar
250 ml lapte +2 linguri
60 g unt
1 plic drojdie uscată
coaja de portocală
esență vanilie
un praf de sare
Nutella
gem
In vasul robotului de bucătărie, amestecam drojdia cu faina si lasam 15 minute. Adăugăm apoi ouăle, zaharul, laptele, aromele si untul topit( sa fie călduț ). Când aluatul prinde consistenta, presaram si sarea. Framantam pana obținem o cocă netedă, fina, usor lipicioasa.
Acoperim vasul si lasam la dospit cam 1 ora, chiar 1 ora si jumatate.
Când aluatul a crescut frumos, intindem foi rotunde, pe blatul de lucru usor infainat si împărțim fiecare foaie în opt triunghiuri. La baza fiecaruia punem cate-o lingurița cu Nutella sau cu gem si rulam spre vârf, formând astfel cornul.
2 ouă +1 galbenus
100 g zahar
250 ml lapte +2 linguri
60 g unt
1 plic drojdie uscată
coaja de portocală
esență vanilie
un praf de sare
Nutella
gem
In vasul robotului de bucătărie, amestecam drojdia cu faina si lasam 15 minute. Adăugăm apoi ouăle, zaharul, laptele, aromele si untul topit( sa fie călduț ). Când aluatul prinde consistenta, presaram si sarea. Framantam pana obținem o cocă netedă, fina, usor lipicioasa.
Acoperim vasul si lasam la dospit cam 1 ora, chiar 1 ora si jumatate.
Când aluatul a crescut frumos, intindem foi rotunde, pe blatul de lucru usor infainat si împărțim fiecare foaie în opt triunghiuri. La baza fiecaruia punem cate-o lingurița cu Nutella sau cu gem si rulam spre vârf, formând astfel cornul.
Le asezam în tava tapetata cu hartie de copt si mai lăsăm la crescut cam 15 minute.
Ungem cornurile cu galbenus diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pâna se rumenesc frumos.
Sunt foarte moi si pufoase. Nu adăugați făină in exces. Aluatul este usor lipicios.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu