Persoane interesate

joi, 24 martie 2016

CHIFTELUTE MARINATE


     Am tot incercat retete peste retete, pana cand am gasit-o pe aceasta. Seamana cel mai mult la gust cu ce-mi pregatea bunica.

 
  Ingrediente chiftelute:
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 sau 2 oua
  • 1 cartof mediu
  • marar (o legatura mai mica)
  • usturoi
  • sare
  • piper
Ingrediente sos:
  • 150ml ulei
  • 3-4 linguri faina
  • 2 linguri pasta de tomate
  • cateva masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 foi de dafin
  • 1lingurita otet de mere cu miere
  • sare
  • piper
     Curatam cartoful, il spalam si-l radem pe razatoarea cu ochiuri mici.
     Intr-un castron, punem carnea, cartoful, ouale, usturoiul dat prin presa, mararul spalat si tocat marunt, sare si piper dupa gust.


     Omogenizam amestecul si cu mana umeda, formam bilute medii, pe care le aplatizam si le ordonam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand chiftelutele au prins culoare aramie pe o parte, le intoarcem.

 
 
     Cand sunt gata, le asezam intr-un vas in care am pus un servetel absorbant.
 

     Pregatim si sosul.
     Intr-o cratita mai maricica punem uleiul la incins. cand este destul de fierbinte, adaugam faina si amestecam energic cu un tel, sa nu se faca cocoloase. Adaugam si pasta de tomate si omogenizam. Turnam apa, putin cate putin, pana cand sosul ajunge la consistenta dorita. Urmeaza maslinele. Lasam sa fiarba putin, amestecand din cand in cand, apoi punem zaharul, otetul, frunzele de dafin si potrivim de sare si piper. Adaugam si chiftelutele, mai lasam sa dea doua-trei clocote si...gata!

     Le putem servi cu piure sau paste. Indiferent ce alegere facem, sunt delicioase! Sa aveti pofta!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu