Rapida, gustoasa, indragita de cei mici si nu numai...
Ingrediente:
- 500 g paste integrale (spaghete, fusilli...)
- 3 oua pentru compozitia de branza + 2 oua
- 1kg branza de vaci
- 9-10 linguri zahar
- coaja rasa de la o lamiae
- 2 pliculete zahar vanilat
- stafide
- 2-3 linguri smantana
- un praf de sare
Pastele se fierb in apa clocotita, conform instructiunilor, cu o lingurita cu ulei pentru a nu se lipi intre ele. Cand sunt gata se strecoara si se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Branza se amesteca impreuna cu zaharul, ouale battue,sarea apoi adaugam stafidele si miroasele. Se omogenizeaza totul si se amesteca impreuna cu pastele fierte si racite.
Ungem o tava cu unt si presaram cu pesmet sau o tapetam cu hartie de copt si turnam amestecul de paste cu branza, apoi nivelam. Deasupra, punem cele doua oua batute bine cu smantana si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 30-40 minute.
Cand budinca este rumenita frumos, se scoate si se lasa la racorit.
Se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu