Persoane interesate

miercuri, 21 septembrie 2016

CLATITE CU FAINA INTEGRALA


     Un mic dejun, o gustare sau, pur si simplu, un desert sanatos si foarte gustos... Recomandate diabeticilor, dar nu numai.


     Ingrediente:
  • 250 g faina integrala de grau
  • 2 oua
  • 500-600 ml lapte semidegresat sau apa
  • 1-2 linguri indulcitor pulbere de stevie
  • esenta vanilie
  • 1 lingura ulei de masline
  • scortisoara (optional)
  • gem sau dulceata fara zahar
     Mod de preparare:

     Ouale se bat bine cu indulcitorul si le adaugam peste lapte. Punem uleiul si omogenizam. Faina integrala o incorporam treptat, amestecand bine pentru a nu ramane cocoloase. Adaugam si miroasele si lasam aluatul deoparte 15 minute.


      Ungem tigaia cu ulei cu un servetel de hartie gros, asteptam sa se infierbante bine si turnam un polonic cu aluat. Cand se desprinde usor pe margini, o intoarcem pe partea cealalta si mai lasam cateva secunde.


 
 

      Se servesc umplute cu gem dietetic sau cu ce va place.
      Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu