Bucatele de pui aurii, crocante si rumenite in cuptor, varianta mult mai sanatoasa, preferata in locul celor prajite in baie de ulei...
Ingrediente:
- 1kg piept de pui sau muschiulet de pui
- 3 albusuri (puteti folosi si ouale intregi, eu prefer doar cu albus)
- 1/2 cana faina integrala de grau (eu am folosit si de secara)
- lapte
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 1 lingurita boia dulce de ardei
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita praf de usturoi
- piper negru macinat, optional
- sare, optional
- fulgi de porumb neindulciti
Taiem fasii de pui, potrivit de groase.
Le asezam intr-un castron si le acoperim cu lapte, acoperim si apoi le lasam la frigider minim o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem hartie de copt in tava pe care o vom folosi.
Intr-o farfurie adanca, amestecam faina cu condimentele, iar in alta batem albusurile spuma sau ouale cu furculita. In oua adaugam sarea, daca o folosim.
Maruntim fulgii de porumb la robot si ii punem si pe ei intr-un castronel.
Fasiile de pui, scurse de lapte, se trec prin faina condimentata, scuturand excesul, prin albus, apoi din nou prin faina si prin albus, iar la final prin fulgii de porumb maruntiti, apasand usor pentru a adera foarte bine.
Le asezam in tava si le introducem in cuptorul preincalzit, pentru 40-45 minute.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu