Persoane interesate

miercuri, 19 aprilie 2017

SPIRALE DE POST CU GEM DE GUTUI

 

     Ingrediente:

500 g faina de patiserie
200-250 ml apa
1 lingura otet
2 linguri ulei +ulei pentru uns foile
gem de gutui

     Mod de preparare:

      Cernem faina, iar in mojlocul ei se pun otetul si uleiul. Incepem sa framantam, adaugand apa, treptat. Cand aluatul prinde consistenta (nu trebuie sa fie perfect omogen) ne oprim din framantat si-l lasam la odihna 15 minute.

      Dupa aceea, reluam framantarea si ne oprim atunci cand avem un aluat fin, neted, pe care-l trantim cu putere de vreo 50 de ori, minim.
      Il acoperim cu un castron si-l lasam asa 30 minute.

 Il impartim in 10-12 bucati de marimea unui mar mediu, pe care le aplatizam si le asezam unse din abundenta cu ulei, intr-o farfurie. Le lasam din nou la odihnit o ora. Cu cat aluatul este lasat mai mult, cu atat se va intinde mai usor.


      Dupa ce a trecut timpul, trecem la treaba si pe blatul uns cu ulei incepem sa intindem fiecare foaie cat de subtire putem. Indiferent de metoda folosita(intindem cu sucitorul sau manual, tragand usor dinspre centru spre margini), rezultatul trebuie sa fie acelasi:foaie foarte subtire.
      Cand suntem multumite de grosimea foii, asezam la marginea acesteia gemul si incepem a rula, obtinand astfel un sul pe care-l rasucim in forma de spirala.




      Asezam spiralele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ulei si dam la cuptor, preincalzit la 190-200 grade pana se rumenesc frumos. Dureaza cam 35-40 minute.


      E ceva de munca, dar rezultatul va va multumi cu siguranta si va reduce numarul clientilor de la patiserie.

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu