Persoane interesate

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

TARTA DE POST CU MERE SI CARAMEL


     Un rasfat simplu, gustos si aromat de post...


     Ingrediente:
  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar zahar+ 2 linguri
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 mere mari
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura suc de mere sau apa

     Mod de preparare:

      Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.
 
 
      Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
 
 
      Punem la foc o craticioara cu mierea, cele doua linguri de zahar si lingura cu suc sau apa si aducem la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa se topeasca.
 
 
      Turnam siropul intr-o tava de chec sau o forma rotunda mai mica, apoi azezam celelalte mere spalate, curatate si taiate feliute subtiri.
 
 
       Aluatul se aseaza peste mere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, unse coace cam 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii,
 


 
       Lasam tarta sa se racoreasca, apoi o rasturnam pe un platou si presaram bucatele mici de miez de nuca.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu