Persoane interesate

joi, 25 februarie 2016

BRIOSE CU MERISOARE


3 ouă
120 g zahar
100 g unt, la temperatura camerei
200 g făină
50 ml lapte
coaja rasa de la o lămâie
1 plic zahăr vanilat
1plic praf de copt
100 g merisoare confiate
 
Este o rețetă foarte simpla, care te scoate din încurcătură când ai musafiri neasteptati sau nu ai timp pentru alte preparate mai laborioase.
Asadar, intr-un bol, mixam ouăle, zahărul si untul pana devin o crema spumoasa, adaugam apoi, alternand, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Incorporam si coaja de lămâie si zahărul vanilat.
Umplem formele de briose pe jumatate si adăugăm câteva merisoare in fiecare. Ulterior, mai adăugăm cate putin aluat, astfel încât formele sa fie pline pe trei sferturi.
Introducem briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 20-25 minute.
Reci, le pudram cu zahăr. Sunt pufoase si aromate, bune in orice moment al zilei. Sa aveți poftă!
Ingredientele sunt pentru 12 briose. In compoziție puteti adauga si o banana maruntita cu furculițta.
 











 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu