Persoane interesate

luni, 15 februarie 2016

TORT DE BISCUITI CU CREMA DE BRANZA SI CIOCOLATA ALBA

 Un tort savuros, racoritor, fara coacere...

650 g biscuiți simpli 
170 g zahar 
50 g cacao 
150 g unt 
150-200g nuci toate grosier 
250 mi apa 
500g crema de brânză 
400ml frisca lichida 
200g ciocolată alba 
150 g ciocolată amaruie 
cativa mieji de nuca intregi

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare. 
Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lăsăm pe foc pret de 1-2 minute, în tot acest timp amestecând cu grija. 
Siropul il punem peste biscuiți si omogenizam foarte bine. 
Tapetăm o tava rotundă, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentară sau cu hârtie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dăm tava la frigider. 
150 g din ciocolată alba se topește la bain-marie si se lasa la racit. 
Crema de brânză se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adăugată treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolată alba (care trebuie sa fie racita)si se încorporează in crema de brânză, mixand puternic. 
Se scoate tava din frigider, se pune crema de brânză peste biscuiți, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute. 
Frisca lichida se încălzește foarte bine si se adauga peste ciocolată amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. 
Turnam glazura racorita bine peste crema de brânză, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dăm la rece peste noapte.
Sa aveti poftă!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu