2 oua
10 linguri ulei
10 linguri zahar
10 linguri lapte
1 pliculet praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
1/2kg faina
2 kg mere+1 mar pentru decor
zahar, dupa gustul fiecaruia(4-5 linguri)
scortisoara
2 galbenusuri amestecate cu putin lapte pentru uns
Ador deserturile cu mere, indiferent daca sunt placinte, strudele, torturi sau alte cele.
Placinta cu mere insa este cam cel mai des pregatita in bucataria mea. Sunt comenzi ferme pentru ea.
Aluatul cu care am preparat-o este acelasi pe care il folosesc, de obicei, cu diverse umpluturi(mere, branza, dovleac).
Cum procedam?
Sa incepem cu merele, pe care le spalam, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Stoarse (sucul e un deliciu), le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit.
Pentru aluat,mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat, incorporam. La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.
Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.
Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie.
Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte.
Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara,
Sa aveti pofta, dragilor!
Hm, parca deja miroase a placinta! V-ati apucat deja?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu