Persoane interesate

marți, 16 februarie 2016

PRAJITURA CU VISINE SI CIOCOLATA



5 ouă
300 g zahar
150 ml ulei
120 ml lapte
1 plic praf de copt
450 g făină
1 esenta de vanilie
coaja si zeama de la o lămâie
1 ciocolată cu lapte, taiata cubulete
Mixam ouăle cu zahărul minim 5 minute, apoi adăugăm laptele si uleiul treptat. Când s-au încorporat, punem faina amestecată cu praful de copt, lingură cu lingură. Urmează esenta de vanilie, coaja si zeama de lămâie. Imprietenim si ciocolata cu aluatul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Asezam visinele, fara sa apasam si dăm la cuptor, preincalzit la 180 grade, pentru 35-40 minute.
Se lasa să se răcească si se taie, după dorința fiecaruia.
Daca folosim visine proaspete, scoatem samburii si le lasam la scurs o jumatate de ora. In cazul visinelor congelate, le lasam la dezghetat, le stoarcem usor si lasam in continuare la scurs.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu