Este una dintre cele mai simple retete pe care le cunosc. Dar este gustoasa si are un mare avantaj, se prepara foarte repede...
Ingrediente:
- 1 borcan cu gem (cel de 400g)
- 1 cana apa
- 1 cana zahar
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 1/2 cana ulei
- 2 1/2 cani faina
- 4-5 linguri cacao
- scortisoara
- nuci tocate grosier
- merisoare
- 1 plic praf de copt
- 200 g ciocolata alba+3 linguri ulei+2 linguri apa
- topping de ciocolata neagra
Amestecam, pe rand, ingredientele, ultima fiind faina in care am incorporate praful de copt.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasam sa se coaca aproximativ 20-30 minute, pana trece testul scobitorii.
Cat timp se raceste prajitura, preparam glazura. Topim ciocolata alba la bain marie cu apa, apoi incorporam uleiul. Turnam glazura alba(calda, dar nu fierbinte) peste prajitura racita si o intindem uniform. Dam prajitura la rece pentru 15-20 minute, apoi trasam dungi de ciocolata neagra si ne jucam putin cu o scobitoare.
Sa aveti pofta!
de unde gasesc merisoare??? si cam cate ar trebui pt o reteta??
RăspundețiȘtergereBuna seara! Merisoare gasiti in aproape orice supermarket,din Mega am luat eu, dar am vazut si in Kaufland, Auchan...Ar trebui cam 150-200 g. O seara frumoasa!
Ștergere