Ingrediente:
- 200 g faina
- 125 g unt moale
- 100 g zahar
- 1 ou
- coaja de lamaie si portocala
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Mixam untul cu zaharul, adaugam oul, miroasele, apoi faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam aluatul, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece o ora.
Intindem apoi pe batul de lucru foaie de 1/2 cm si taiem cu ajutorul unui cutter ce forme dorim.
Se coc in tava tapetata cu hartie de copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10 minute, pana se auresc usor pe margini. Inainte de a-I scoate din tava, ii lasam sa se raceasca cateva minute, pentru a nu-i rupe.
Reci, se depoziteaza in cutii de metal. Se fragezesc in 2-3 zile si devin moi. Deliciosi au fost!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu