Persoane interesate

duminică, 8 ianuarie 2017

COLACEI SI POALE-N BRAU CU BRANZA SI CIOCOLATA




     Ingrediente:
  • 800-850 g faina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 50 g drojdie
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura gris
  • 100 g pepite ciocolata
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra
     Mod de preparare:

     Faina cernuta o punem intr-un vas incapator si formam o gropita in mijloc, in care asezam drojdia maruntita.



 Peste aceasta turnam apa calduta si amestecam putin, apoi lasam cateva minute sa se activeze drojdia.


 Dupa aceea, adaugam doua oua batute, uleiul, 150 g zahar, miroasele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor lipicios. Daca mai e nevoie, adaugam putina faina, dar nu in exces, pentru a nu-i afecta pufosenia.

 
     Acoperim vasul cu un servet si lasam aluatul la dospit 60-90 minute, la loc cald.


     Pentru umplutura, amestecam intr-un vas branza, doua oua batute, restul de 100 g zahar, grisul si pepitele de ciocolata.
     Dupa ce a crescut frumos, rupem bucati de aluat si pe blatul bine infainat intindem foi dreptunghiulare de 0,5 cm grosime.
    Pentru poale-n brau, taiem patrate, asezam umplutura in mijloc si o invelim cu fiecare colt, in sensul acelor de ceasornic sau impachetam aluatul ca si cum am forma un plic.

 
     Pentru colacei, impartim imaginar fiecare bucata de aluat  in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii, rulam din nou si unim capetele sulului obtinut.


     Asezam in tava tapetata cu hartie de copt colaceii si poalele si mai lasam la crescut 20 minute, dupa care ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.


    Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.


    Calde, se pudreaza cu zahar.
    
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu