Persoane interesate

miercuri, 22 martie 2017

PLACINTA DE POST CU MERE




     Ingrediente:
  • 400 g faina
  • 150-200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura(putem folosi alb sau brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamiae
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 mere medii
  • scortisoara
  • 1 lingura miere, pentru uns

     Mod de preparare:
     Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamiae, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.
     Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.




 
     Merele se spala (cine doreste le poate curate de coaja) si se taie cu ajutorul unui dispozitiv special sau manual, in 8 bucati. Cateva linguri cu zahar se amesteca intr-un castron cu scortisoara.


 
     Intindem foaie din aluatul dospit pe blatul de lucru uns cu ulei si decupam cercuri. Pe fiecare cerc, asezam cate o felie de mar, data in prealabil prin zahar si scortisoara.



      Lipim marginile fiecarui cerc si le asezam intr-o forma tapetata cu hartie de copt.

 
     Mai lasam placinta sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem  tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.

 
     Fierbinte, se unge cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).

 
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu