Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g faina
- 100 g zahar
- 50 ml ulei
- 250 ml iaurt
- 2 oua
- 7 g drojdie uscata
- zahar vanilinat
Pentru umplutura:
- 4 mere medii
- 150 g afine
- 3-4 linguri zahar
- 1 lingura amidon
1 ou pentru uns placintelele
Metoda de preparare:
Din ingredientele pentru aluat framantam o coca care nu se lipeste de maini, apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.
Merele, curatate si taiate cubulete se calesc cu zaharul, se adauga afinele si cand isi lasa zeama, se ia vasul de pe foc si se presara amidonul. Amestecam pana se ingroasa, ceea ce se va intampla imediat si le lasam la racit.
Pe blatul de lucru, uns cu ulei, rasturnam aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm grosime.
Repartizam umplutura racita pe toata suprafata foii, pe care o pliem in trei, pe lungime, obtinand astfel, un sul.
Sulul se taie in felii de 2-3 cm, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fara a apasa, iar fiecare felie se rasuceste si se aseaza in tava, tapetata cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu putin lapte si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200 grade. Dupa zece minute, reducem temperatura la 180 grade si le lasam pana se rumenesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu