Ingrediente:
Pentru aluat:
- 21 linguri zahar
- 21 linguri ulei
- 2 oua
- 21 linguri apa minerala
- un plic praf de copt
- faina cat cuprinde
- 1,5 kg mere
- 5-6 linguri zahar
- scortisoara
Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa mineral si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted, care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos.
Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul pana scade zeama lasata. La final, se adauga si scortisoara, dupa gust.
Impartim aluatul in doua. Pe hartia de copt, intindem prima foaie, putin mai mare ca marimea tavii. O asezam in tava, repartizam uniform umplutura racita. La fel procedam si cu cea de a doua foaie, apoi o punem deasupra umpluturii, cu ajutorul hartiei.
Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 40-50 minute.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu