Persoane interesate

sâmbătă, 22 octombrie 2016

CHIFLE CU FAINA INTEGRALA


     De ceva timp, folosesc faina integrala in foarte multe din preparatele de panificatie si patiserie. Am inceput s-o apreciez, fiind evident mai sanatoasa decat cea alba.
 

     Ingrediente:
  • 300 g faina alba
  • 250 g faina integrala
  • 300-350 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • seminte de in sau alte seminte pentru ornat
  • 1 ou, pentru uns
     Mod de preparare:
    
     Punem ingredientele lichide in cuva masinii de paine, apoi zaharul, sarea, faina si ultima, drojdia. setam programul de framantat si dospit (la masina mea dureaza cam 1h si 30').
 
 
     Scoatem aluatul pe blatul bine infainat, il impartim in 8 sau 10, dupa cat de mari vreti sa fie chiflele. Din fiecare bucata, formam prin rulare, un snur de vreo 30-35 cm. Facem un nod simplu, iar capetele snurului le bagam dedesubtul chiflei.
 



     Chiflele formate, le asezam in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt (eu nu am mai avut) si le lasam la crescut cam 20 minute.

 
     Dupa ce s-au rotunjit, le ungem cu ou batut si presaram deasupra seminte de in sau susan, mac..ce doriti.
     Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute sau pana cand se rumenesc frumos!
 

 
    
         Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu