Persoane interesate

marți, 25 octombrie 2016

SPIRALA CU DOVLEAC

    
    
      Duminica e zi de odihna, dar nu am rezistat rugamintilor alor mei. Drept mulțumire, m-au "certat" ca nu am pus mai mult dovleac. Asa ca, data viitoare, voi folosi o cantitate mai mare. Placinta a fost buna si-asa si s-a mancat, dar recunosc, ar fi fost excelenta cu umplutura mai bogata.



     Ingrediente:

    550 g faina
    1 cana apa călduță
    1 lingura oțet de mere
    2 linguri zahar
    1 ou
    2 linguri ulei
    un praf de sare
    1/2 plic drojdie uscata
    1,5 -2 kg dovleac ras (eu am folosit doar 1 kg si se vede ca nu e de ajuns )
    zahar pentru umplutură, dupa gust
    scorțișoară
    pesmet
    nuci tocate

         Mod de preparare:
         Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama lăsată. Il mai ajutam si noi, apasandu-l usor. Daca ni se pare prea apos, putem adauga o lingura, doua de pesmet.
     

     
         Cat timp se raceste dovleacul călit, pregătim aluatul. Faina se amesteca cu drojdia uscată, adăugăm apa călduță, oul, zaharul, otetul si începem sa framantam. Când prinde consistență, punem uleiul si sarea. Framantam pana obținem un aluat suplu, neted, pe care-l lasam putin la odihnă, ca 10 minute.
     
     
         Îl împărțim in 3 si din fiecare intindem cate-o foaie subțire, pe blatul de lucru bine infainat.  Repartizam umplutura uniform pe jumătatea fiecarei foi ( putem presara nuci tocate grosier), rulam, strângem la capete si asezam sulurile in tava, tapetata cu hartie de copt, in forma de spirala.
     



         Ungem spirala cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste frumos.
     
     
         Lăsăm placinta sa se răcească înainte de a o portiona.
     
     


    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu