Gulasul este una dintre mancarurile mele favorite. Picant, cu aroma subtila de chimen, poate fi preparat cu carne de vita, vitel, porc si, de ce nu, cu legume...
Ingrediente:
- 3 cepe mari
- 2 ardei grasi (rosu, verde)
- 2 gogosari
- 2 morcovi
- 2 dovlecei
- 5 cartofi maricei
- 1 cutie rosii cuburi
- 1-2 linguri boia de ardei dulce
- 1 lingurita chimen
- sare,piper
- 2 foi de dafin
- cimbru, optional
- ulei
- 1 legatura marar verde
- cateva frunze de patrunjel verde
Mod de preparare:
Legumele curatate se spala si se taie. Ceapa pestisori, ardeii si gogosarii fasii mai mari, morcovii rondele, iar cartofii si dovleceii cuburi.
Intr-o cratita, punem cateva linguri cu ulei si calim ceapa pana devine transparenta.
Adaugam ardeii si gogosarii, calim 4-5 minute, apoi morcovii si procedam la fel. Turnam apa calda, aproximativ 400-500 ml, punem cimbrul, boiaua si foile de dafin si lasam sa fiarba.
Cand sosul a scazut, adaugam si cubuletele de dovlecei, completam cu apa calda si asteptam ca cei din urma sa fie bine fierti, moment in care "aruncam" in oala si cartofii.
Spre final, adaugam si rosiile cuburi, apoi condimentam cu chimen, sare si piper.
Presaram mararul verde tocat marunt, si servim!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu