Un alt mod de a pregati fasolea boabe...
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- 150 ml ulei
- 4 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 morcov
- 2 capatani de usturoi
- 1 cutie rosii cuburi
- 1 lingura paste de tomate
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 2-3 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
Fasolea curatata de impuritati si spalata trebuie sa stea la inmuiat 12 ore. Aruncam apa in care am tinut-o, clatim si punem la fiert, cand da in clocot schimbam apa. Procedam la fel de trei ori. In penultima apa, fasolea sta cel mai mult la fiert. Cand e bine patrunsa, o punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa, taiata pestisori, se caleste in ulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.
Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert.
Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc.
Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.
Ceapa, taiata pestisori, se caleste in ulei pana se-nmoaie, apoi se adauga ardeii taiati fasii, iar dupa cateva minute, morcovul taiat rondele subtiri. turnam putina apa si lasam la fiert pana cand legumele sunt bine patrunse.
Adaugam usturoiul taiat feliute, cimbrul, boiaua, foile de dafin, rosiile si pasta de tomate, amestecam usor, completam cu apa si lasam la fiert.
Cand sosul e gata, punem fasolea fiarta peste el si mai lasam cateva minute pe foc.
Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat marunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu