Persoane interesate

luni, 17 octombrie 2016

CIOCANELE CU LEGUME LA TIGAIE


      Pentru o cina usoara si sanatoasa, plina de vitamine si culoare...


      Ingrediente:
  • ciocanele de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • boia de ardei
  • cimbru
      Mod de preparare:

      Ciocanelele curatate si spalate se cresteaza usor, se condimenteaza cu boia si cimbru si se aseaza in tava cu ulei, pentru a merge la cuptor.
 


 
      Legumele se curata si se spala. Ceapa o taiem pestisori, ardeii fasii, morcovii si dovleceii rondele subtiri, iar rosiile cubulete.
      Intr-o tigaie (pentru care avem si capacul potrivit, sa se suprapuna ermetic), punem 4-5 linguri cu ulei de masline la incins. Calim cateva  minute morcovii, apoi adaugam ceapa, le lasam putin impreuna si adaugam ardeii, iar la final dovleceii. Condimentam cu putin cimbru si acoperim cu capac pentru aproximativ 8-10 minute. Adaugam si cubuletele de rosii si mai lasam legumele pe foc cateva minute, apoi saram si piperam dupa gust. 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu